t

Pagini ale blogului

miercuri, 18 martie 2020

Cate ceva despre "hashtag": ce este, cum se foloseste, si cum NU se foloseste

- este asemanator cu keywords, cuvintele cheie folosite la cautari in motoarele de cautare.
- dar se scrie incepand intotdeauna cu semnul # (hash sign).
- si se foloseste in aplicatiile de social media, nu in motoarele de cautare.
- rolul cuvintelor cheie (sau etichete ( = tags)) cu hash sign in fata este identificarea - gasirea - afisarea catre utilizatorul unei aplicatii de social media,  a mesajelor / postarilor referitoare la un anumit subiect.
- hash sign-ul # transforma cuvantul respectiv intr-un link activ, prin care pot ajunge la grupuri si postari care au in comun o anume tematica.
- daca vreau sa transform in hashtag un grup de cuvinte, de exemplu Marea Neagra, ele trebuie scrise fara pauza intre ele, adica #mareaneagra.
- scriind de exemplu la "feisbuc" in caseta de cautare,  #mareaneagra, o sa dam imediat peste o lista cu grupuri si cu postari care AR TREBUI sa aiba ca subiect comun ceva despre Marea Neagra.

De ce am zis AR TREBUI: pentru ca exista:
1) spammerii, care la orice postare pe care o scriu, despre orice, adauga hashtag-uri prin care sa atraga trafic pe pagina lor, de la oameni indusi in eroare de acel hashtag. De exemplu: ai o pagina despre sport si vrei sa atragi trafic. Cum faci ca pe pagina ta sa aduci vizitatori pe care NU ii intereseaza sportul? Iti pui la postari un hashtag sau mai multe, despre altceva care crezi tu ca ii poate interesa si pe altii. Mai mult nu scriu, ca dupa aia faceti :) :) :).
2) asa zisii smecheri, care cred ca daca pun o gramada de cuvinte sub forma de hashtag, au ceva de castigat si ii considera lumea cool. Aia care se exprima de genul #azi #am #mancat #pizza. Hai sa va spun ceva, #smecherilor :) :) :) . Cu ce rezultate RELEVANTE LA CAUTARE credeti ca se alege cineva (care uneori sunteti chiar voi), care apasa pe #am ? Pe incercate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu