t

Pagini ale blogului

vineri, 6 iulie 2012

Vizualizarea PDF-urilor pe BlackBerry: o solutie.

In mod "normal", pe un BlackBerry nu pot sa vizualizez decat acele PDF-uri care sunt primite pe e-mail ca atasamente, si deschise cu BB-ul. Si nici asta nu se poate intotdeauna, ci trebuie ca BB-ul respectiv sa aiba un DocsToGo actualizat, care sa cuprinda si PDF viewer. Asadar, se pare la prima vedere ca daca pe cardul de memorie al BB-ului am stocate niste fisiere PDF, nu le pot deschide si nu le pot deci citi.
Iata in continuare o solutie: aplicatia software RepliGoReader for RIM (nu este gratuita insa !!!) si modul de utilizare:



1. se intra pe net cu calculatorul si se cauta softul RepliGoReader for RIM (nu va dau linkul);
2. se downloadeaza RepliGoReader for RIM pe hard discul calculatorului;
3. se instaleaza RepliGoReader for RIM pe calculator;
4. se dezarhiveaza .zip-ul care apare;
5. se porneste aplicatia BlackBerry Desktop Software (trebuie deci sa o aveti deja instalata pe calculator!);
6. se conecteza BlackBerry-ul la calculator cu cablul de date;
7. se intra pe Applications --> las timp softului ca sa "citeasca" BB-ul care a fost conectat la calculator --> intru pe Import Files --> aleg hard discul calculatorului si folderul in care am dezarhivat RepliGoReader for RIM;
8. din acel folder aleg fisierul RepliGoReader.alx
9. apas Open; in fereastra Application voi vedea "RepliGoReader pending install";
10. dau Applysi astept instalarea.

Gata! Acum, pe ecranul principal al BlackBerry-ului veti vedea ca a aparut o pictograma cu PDF, iar de acum inainte veti putea citi PDF-urile stocate pe cardul de memorie intern al BB-ului.

Dezavantaj - aceasta aplicatie nu este gratuita, deci initial veti beneficia de un trial, care dupa un numar de zile va expira! Dupa care, evident, aplicatia poate fi cumparata. Nu costa mult si daca chiar nevoia de a citi PDF-uri stocate pe BB este presanta, va merita categoric banii pentru ca functioneaza foarte bine (eu sunt incantata de ea desi m-am limitat la trial pentru ca am si un alt smartphone de alt tip care are PDF Viewer implicit). Am cautat un PDF viewer gratuit "pe bune" dar inca nu am gasit, ceea ce nu inseamna ca nu exista.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu