t

Pagini ale blogului

marți, 26 iunie 2012

Personalizarea imaginilor de fundal pentru Gmail

In sfarsit, Gmail a venit cu ceva ce eu astept de ani de zile:


- Teme de fundal frumoase - nu sunt multe dar ma bucur ca au aparut.
- Posibilitatea de a folosi imagini de fundal din colectia personala a utilizatorului de Gmail - o optiune binevenita, ma mir ca a trebuit sa o asteptam atatia ani !


Pentru a folosi noua facilitate, se lucreaza asa:



1. Mergeti pe "floricica" Settings situata in partea superioara - capat dreapta a ferestrei de Gmail.
2. Apasati sageata de la "floricica" si din lista care se desfasoara, intrati pe Themes.
3. Defilati in jos in fereastra cu "teme" pana gasiti Custom Themes. Atentie ca sunt destul de jos, pe la jumatatea listei. Exista doua game largi aici: temele Light si temele Dark. Acestea se refera la tipul de fundal care se pune strict pentru zona in care sunt afisate listele cu mail-uri. Asadar listele cu mail-uri vor fi afisate pe negru, gri inchis sau ceva de acest gen, sau pe alb, gri deschis sau ceva asemanator. Daca nu va plac afisarile de tip "high contrast black", probabil ca varianta Dark o sa vi se para obositoare pentru ochi.
4. Alegeti deci printr-un click de mouse categoria Light sau categoria Dark (nu va asteptati sa se intample ceva chiar acum, momentan inca nu se vede nimic).
5. Apasati pe Change your Background Image, situat sub "patratelele" cu Light si Dark. Imediat o sa vi se deschida fereastra "Select your Background Image". Ea contine optiuni astfel:

  • Featured - aici gasiti temele cele noi si frumoase propuse ca fundaluri de catre Gmail, din care puteti alege.
  • My Photos - aici daca intrati, veti gasi poze pe care le-ati postat pe net cu diverse ocazii (de exemplu poze din blogurile pe care le aveti); din aceste poze, puteti alege pe oricare pentru a fi fundal la Gmail.
  • Photos from Phone - de aici puteti incepe pasii catre folosirea ca fundal la Gmail a oricarei poze pe care o aveti stocata pe smartphone. Momentan constat ca merge pentru IPhone si pentru Android. Astept cu cel mai mare interes sa mearga si pentru Blackberry. De urmarit si de incercat!
  • Upload Photos - asta este cea mai tare dintre toate, pe care o astept de foarte mult timp: optiunea care ne permite sa utilizam ca fundal pentru Gmail orice poze pe care le avem deja stocate pe calculator. Cea mai draga mie dintre toate optiunile! Apasati Select Photos from your Computer, si succes!
  • Paste a URL - ne ofera posibilitatea sa foloseasca ca imagine de fundal pentru Gmail, o imagine care se gaseste "undeva pe net", deci pentru asta ne cere sa introducem URL-ul (=calea) catre acea imagine.
  • Recently selected - intrand aici, vedem imaginile pe care am incercat recent sa le stabilim ca fundal la Gmail. Putem oricand sa reluam pe oricare dintre ele.

DISTRACTIE PLACUTA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu