t

Pagini ale blogului

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Anunturi de toata rusinea pe site-uri de job-uri ce se pretind serioase

Am inceput din ce in ce mai des sa observ pe site-uri de recrutare oferte de job postate de companii care NU ISI DAU NUMELE, ci in locul numelui apare "Confidential", deci candidatul habar nu are unde aplica! Mi se pare o aberatie si nu stiu de ce site-urile de profil accepta incarcarea unor astfel de anunturi si sunt de acord sa le afiseze. Ar trebui ca softul prin care sunt incarcate ofertele de job sa NU permita celui care posteaza oferta sa treaca mai departe cu completarea pana cand nu introduce si numele firmei care ofera postul ! Cand tu, ca si candidat, iti completezi CV-ul pe un astfel de site, deci esti pe partea cealalta a "baricadei", esti OBLIGAT de exemplu sa iti dai data nasterii, ceea ce oricum este discriminatoriu! De ce "candidatii" sunt obligati sa completeze fiecare rubrica a CV-ului online, iar "angajatorii" nu sunt obligati nici macar sa dea numele firmei angajatoare?
Si mai mult, am inceput sa observ oferte care contin un mini-interviu preliminar ce consta dintr-o singura intrebare/cerinta: CE SALARIU VREI.
Dragilor, v-ar face placere sa va trimiteti un CV la o firma "confidentiala" si care are ca prim si principal criteriu de departajare, salariul dorit de candidat?
Mie, NU !
Iata un fragment dintr-un asemenea anunt postat foarte recent (am taiat din el toata partea cu cerintele postului, ca nu alea ma suparau pe mine....)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu