t

Pagini ale blogului

vineri, 13 aprilie 2012

Restrictionari devenite (aproape) inutile...

Una dintre activitatile la care este obligat un administrator de sisteme intr-o companie (de obicei una mai mare, "mediu corporatist"...) este aceea de "taiere" a accesului utilizatorilor de calculatoare din companie la
aplicatii de socializare, la diverse site-uri, la aplicatii de tip messenger. Parca si vad - din experienta mea - cum managerul IT este chemat in birou la seful firmei sau la managerul de operatiuni, si cu o privire fioroasa i se cere sa puna la punct restrictiile cu pricina, ca altfel va "plati cu capul" daca un angajat va fi prins pe mess, pe facebook, etc. Iar principalul motiv - dincolo de orice invoca sefii - , NU este grija pentru securitatea informatica a companiei, ci este grija ca nu cumva angajatii sa frece menta pe net si sa scada productivitatea (ce expresie draga mie !) !!!
Politica asta continua sa fie ceruta si aplicata in fortza, insa "pe zi ce trece" devine tot mai inutila. De ce? Pentru ca multi angajati atunci cand vin la serviciu, au in geanta un smartphone sau o tableta  - proprietate personala si nu proprietate a angajatorului - dispozitiv care permite, bine merci, rularea si accesarea messenger-elor, a facebook-ului, a oricaror site-uri. Asadar daca angajatorii sunt ingrijorati ca lumea vine la birou si in loc sa faca ce-are de facut, "se da pe net", ar trebui sa gaseasca alte metode de constrangere - zisa "motivare" (alt cuvant drag mie :) :) ), si nu aplicarea constrangerilor cu privire la folosirea internetului, pentru ca astea nu prea mai stau in picioare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu