t

Pagini ale blogului

marți, 2 aprilie 2013

Gmail: dezactivarea noului tip de fereastra COMPOSE NEW E-MAIL si revenirea la forma anterioara

Ca tot vorbeam in postarea anterioara despre modificarile de interfata, vreau sa mai comentez inca una, total neinspirata dupa parerea mea. Este vorba despre noul aspect al ferestrei de compunere a unui mesaj nou, de la Gmail.
De cateva zile, m-am trezit cu ea. Gmail mi-a bagat-o pe gat printr-o prezentare a noutatii, care nu dispunea de Cancel. Asa incat a trebuit sa o accept. Nu imi place. Ea arata asa:

Nu doar ca ma cam enerveaza cum arata, ci si cum NU se deplaseaza pe ecran daca o tragi de bara de titlu. Sta intepenita in zona din dreapta-jos a ferestrei Gmail, ca o vaca in drum, si nu se da de acolo decat daca apesi sageata pop-out din capatul din dreapta al barei negre de titlu New Message. Abia in acel moment binevoieste sa se comporte ca o fereastra normala, sa poata fi manevrata pe suprafata ecranului Gmail. Dat fiind ca noul Compose imi displace, ma gandesc ca le mai displace si la altii care poate ar vrea sa revina la forma anterioara si nu stiu cum. Revenirea la fereastra Compose anterioara se face astfel:
1) trebuie sa intrati in contul dumneavoastra de Gmail;
2) dati Compose ca sa vina fereastra de compunere a noului e-mail;
3) se apasa pe butonasul cu sageata din coltul din dreapta jos a ferestrei New Message - da, butonasul ala super discret si greu de vazut! De acolo, se apasa pe Temporarily switch back to old compose;
4) o sa apara o fereastra in care Gmail va multumeste ca ati incercat noua fereastra de compunere mesaj nou, dar va si avertizeaza ca in curand nu veti mai avea la dispozitie intoarcerea la old compose, ci va trebui sa acceptati vrand-nevrand noul aspect; in aceasta fereastra apasati butonul Temporarily switch back. Gata, ati scapat de el. Cel putin pe moment, pana cand Gmail nu ne va elimina posibilitatea de basculare intre cele doua variante.

In orice caz, daca va razganditi si vreti inapoi la varianta cu noua fereastra de New Message, se poate (in partea de sus a ecranului de Gmail veti avea acel Try out new compose experience, care trebuie apasat):




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu