t

Pagini ale blogului

miercuri, 27 februarie 2013

Cloud Computing: modele de implementare

Modelele de cloud si cate ceva sumar despre ele:

1. PUBLIC CLOUD - este o organizare gandita pentru a fi deschisa utilizarii de catre publicul larg. Aplicatiile si spatiul de stocare sunt accesibile oricui. Sunt servicii ce pot fi oferite gratuit sau contra unei taxe. Fizic, echipamentele necesare exista la sediul furnizorului de servicii cloud computing. Poate ca un bun exemplu de serviciu in public cloud ar fi Goole mail-ul cu ale sale facilitati.
2. COMMUNITY CLOUD - pune la dispozitie infrastructura si servicii in mod special pentru utilizatori ce fac parte din organizatii care au preocupari sau interese comune. Detinerea si administrarea IT a cloud-ului de acest gen poate fi la una din organizatiile din comunitate, la o terta parte, sau combinatia acestor doua situatii. Fizic, echipamentele cloud-ului pot fi la una din organizatiile din comunitate, sau extern.
3. PRIVATE CLOUD - asta este o structura de cloud care opereaza doar in folosul unei anume companii. Este cloud-ul ei personal, cu care pot numai cei din companie. Administrarea IT a acestui tip de cloud poate fi responsabilitatea acestei companii sau poate fi data la un third-party. Fizic, echipamentele care compun cloud-ul privat pot fi la compania ce foloseste cloud-ul, sau la un tert.
4. HYBRID CLOUD - este evident combinatia celor dinainte. Este o combinatie de infrastructuri cloud distincte, interconectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu