t

Pagini ale blogului

marți, 5 martie 2013

Conversie de la PDF la DOC (Word)

Mda... am gasit un convertor gratuit, PDF2DOC.
Sa vedem deci cum se face:
1. Convertorul este online, deci intra pe http://convertpdftoword.net/
2. In site-ul unde-ai ajuns, defileaza mai jos in pagina pana vezi acest lucru:


3. Apasa pe Choose File si ti se va da ocazia sa alegi, de pe suportul tau de stocare (hard discul tau, stickul etc) acel fisier PDF pe care vrei sa il transformi in Word Document (DOC). El va fi uploadat "undeva" pe o masina a furnizorului acestei aplicatii. Upload-ul se va face instant, nu apuci sa vezi cam nimic. Vei constata dupa asta ca in dreptul zonei Choose File, o sa apara, in loc de  "No file chosen", numele fisierului pe care ai vrut sa il convertesti.
4. Apasa butonul Download, sau daca ai noroc (!!!!???) butonul va fi Convert and Download. Aproape instant, se va face conversia. Fisierul DOC obtinut se va regasi cel mai probabil in in locatia ta implicita de Download. Daca nu il gasesti imediat, iti recomand sa il cauti dupa data si ora crearii, nu dupa denumire, intrucat in urma conversiei capata o denumire generata de sistem. In incercarea mea, am capatat o denumire precum urmeaza, deci nu cred sa ai sanse sa o identifici decat dupa data si ora crearii:

Asta este tot. Eu am facut adineauri proba cu un CV in format european, deci o structura relativ complexa, cu poza si zone tabelare. Rezultatul a fost acceptabil, adica nu necesita decat foarte putine corectii de aspect. Poate cu un Word mai nou decat al meu (un 2010 de exemplu), nu o sa faci nici o corectie! Sau poate va fi mai urat dar nu stiu :). Oricum ideea este ca A MERS. Deci il recomand pentru folosire.
Pe acelasi site http://convertpdftoword.net/, daca defilati pana jos la baza paginii, o sa gasiti si alte convertoare gratuite diverse.

PS: Nu va asteptati ca programele gratuite de conversie de formate sa dea intotdeauna cel mai bun rezultat. Nu le injurati degeaba. De multe ori, gratuitatea ascunde functii lipsa, iar un soft cu toate facilitatile existente si functionale costa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu