t

Pagini ale blogului

luni, 11 aprilie 2011

Targurile de cariera - pareri personale

In week-end-ul care-a trecut, am fost sa casc gura la "cel mai mare targ de cariera pentru tineri profesionisti" (targul "Angajatori de TOP"), organizat in Bucuresti. Pot spune ca a fost foarte interesant. Serios. Fara ironie. Ironia vine mai incolo :) :). Firme mari si foarte mari, importante, venisera sa prezinte posturile pentru care le trebuiau angajati. Drept care era acolo o fortota, ca intr-un musuroi ! Lume tanara, cu zambetul pe buze dar cu disperarea-n ochi, venise sa afle unde s-ar putea duce sa se angajeze cat mai bine, sa vada cine este dispus sa le cumpere viata, timpul, tineretea si nervii, la un pret cat mai convenabil (de ambele parti). Dar sigur ca atunci cand termini o facultate, nu realizezi ce inseamna "cumparatura" mentionata....
Acuma, ajung la ce ma enerveaza pe mine personal: de ce tinerii romani sunt incurajati, stimulati, invitati, sa se ANGAJEZE la altii, sa invete cat mai bine ca sa se poata ANGAJA dupa aia si sa isi "faca o cariera de vis", si nicidecum nu se spune niciodata <<acum ai invatat, ai idei in cap, ai visuri, hai sa vedem cum ai putea sa iti incepi propriile afaceri>> ? De ce visul maxim ar trebui sa fie acela de a lucra de exemplu intr-o multinationala?
Dar sigur, asemenea intrebari poate ca nu ti le pui cand iesi de pe bancile facultatii.... insa cu siguranta ti le pui cand muncesti pentru altii asa, de pe luni pana pe sambata, vreo zece ani minim...

2 comentarii:

  1. partea proasta e ca studentii nici macar nu au visurile respective, pentru ca multi habar n-au inca ce vor. E testata treaba, am intalnit-o la multi colegi.
    Apropo de targurile astea de joburi, eu sunt curios cate dintre cv-urile alea sunt citite si cate nu
    Si mai mult decat atat, sunt curios cati dintre potentialii angajatori sunt constienti de valoarea lor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca ai dreptate, Mishu, cu privire la lipsa de visuri...
    Parerea mea referitor la citirea cv-urilor "recoltate" de la targuri, este ca nu prea sunt citite. Statisticile pe care le-am citit pe net arata ca foarte putina lume, spre ZERO, spune ca s-a angajat in urma vreunui asemenea targ.

    RăspundețiȘtergere